Συνταγή: αρνί με (α)σκορδουλάκους και σταμναγκάθι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Η Μαρία Ηλιάκη, από την πολύ καλή ταβέρνα Ηλιομανώλης στην Κάνεβο του Ρεθύμνου μας έδωσε την συνταγή για αυτό το πολύ νόστιμο, χαρακτηριστικά κρητικό πιάτο.
Χρόνος: 1 ώρα περίπου
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1.200 γρ. αρνί ή κατσίκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό σταμναγκάθι
300 γρ. (α)σκορδουλάκους
250 γρ. ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
χυμό 2 λεμονιών
1 κ.σ. αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το αλάτι και το «τσιγαριάζουμε» για περίπου 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για λίγο, για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους (α)σκορδουλάκους μαζί με το σταμναγκάθι. Σε άλλα 5 λεπτά προσθέτουμε και το δεύτερο ποτήρι νερό και την σκεπάζουμε. Όταν πια το φαγητό θα έχει ψηθεί, προσθέτουμε το λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο αλάτι. Το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις κι όταν πια η σάλτσα δέσει, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr