Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Συνταγή για πατάτες ογκρατέν ατομικές που θα λατρέψετε
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά, Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![Food/Tv Έθνος](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/19c11377-e8f2-4f76-8be5-9895d1fbca61.jpg)
Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «ογκρατέν» είναι σίγουρα λιωμένο τυρί και φούρνος. Αν, τώρα, σε αυτή την περιγραφή προσθέσουμε και τις πατάτες, τότε μιλάμε για την απόλυτη συνταγή. Για να δούμε, λοιπόν...
Υλικά
- 8 πατάτες μέτριες καλά πλυμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο 180 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μπέικον
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τυρί τσένταρ + 2 φλ. για την επικάλυψη
- ½ φλ. γάλα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρά κομματάκια
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα. Ψεκάστε τες με το λάδι και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένες μέσα. Αφαιρέστε τις πατάτες από τον φούρνο. Μειώστε τη θερμότητα στους 150 βαθμούς.
- Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το μπέικον και λίγα λεπτά μετά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Αφήστε τα να ενωθούν για λίγα λεπτά.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κάθε πατάτα στο μισό κατά μήκος. Βγάλτε το εσωτερικό της πατάτας προσέχοντας να μη σκιστεί η πατατούλα και ρίξτε το περιεχόμενο της πατάτας στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετήστε τις πατατούλες σε ένα φύλλο λαδόκολλας και γεμίστε τες με το μείγμα. Προσθέστε το τυρί, καλύπτοντας τις πατατούλες.
- Ψήστε τις πατάτες στον φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε ακόμη
Σφοδρές βροχές μέχρι το βράδυ: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία - «Πολική εισβολή» από την Τρίτη
Η ακρίβεια «πνίγει» την Κωνσταντινούπολη: Το κόστος ζωής αυξήθηκε πάνω από 50% - Τα ενοίκια έφτασαν τιμές Αθήνας
Μεγάλη καταδίωξη στην Αττική Οδό: Κυνηγούσαν μεθυσμένη 34χρονη για 11 χλμ.
Ο Slimane μάγεψε την Αθήνα - Η στιγμή που ερμήνευσε a cappella το «Mon Amour»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr