Καθημερινό τραπέζι - Μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί με 3 νόστιμους τρόπους
Τρεις απλές συνταγές για ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί, μαγειρεμένα με λαχανικά, πατάτες ή γλυκόξινη σάλτσα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Νόστιμα, ζουμερά και πάντα αγαπημένα, τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι γευστική και πρακτική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι. Πιο οικονομικά και πιο τρυφερά από το στήθος, ψήνονται εύκολα στο ταψί μαζί με λαχανικά, πατάτες ή τη σάλτσα τους που τους χαρίζει νοστιμιά. Στις τρεις συνταγές που ακολουθούν, το κοτόπουλο γίνεται πρωταγωνιστής στο ταψί, μαγειρεμένο με απλά υλικά και πολλή γεύση.
Συνταγή για μπούτια κοτόπουλου ριγανάτα με κολασμένα νόστιμες πατάτες
Υλικά: 4 μπούτια κοτόπουλου, 4 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, 1 κύβος λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ο χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση: Βάζετε το κοτόπουλο να μισοβράσει για 10'-15' ξαφρίζοντας μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό. Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε να μισοβράσουν και τις πατάτες, μαζί με 1 φλιτζάνι από το ζωμό του κοτόπουλου (σουρωμένο), τη μισή ποσότητα από το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο και τον κύβο. Μεταφέρετε τα μπούτια κοτόπουλου και τις πατάτες με το ζουμί τους στο ταψί. Περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα μπουτάκια, προσθέτετε λίγη ρίγανη ακόμη και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40'-45' μέχρι να πάρει χρώμα. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού λίγο πριν το τέλος του ψησίματος. Σερβίρετε με φρέσκια, εποχική σαλάτα.

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και δυόσμο
Υλικά: 4 μπουτάκια κοτόπουλου ή 8 κοπανάκια, 20 ντοματίνια, 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι σε ροδέλες, 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες, 1 ντομάτα τριμμένη ανακατεμένη με 1 κουταλιά ξίδι και 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δυόσμος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
Εκτέλεση: 1. Βάζετε σε ταψί τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τοποθετείτε ανάμεσά τους τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Σκορπίζετε τις σκελίδες του σκόρδου. 2. Ρίχνετε και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το δυόσμο και περιχύνετε με την τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύετε τα πάντα καλά με τα χέρια να πάνε οι χυμοί παντού. 3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35'-45?, αν έχουν μείνει παραπάνω υγρά, ή αφήνετε για 5?-7? στο γκριλ, αν θέλει κι άλλο ρόδισμα. Σερβίρετε με ρύζι, πασπαλισμένο με λίγη τριμμένη φέτα.

Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και χυμό εσπεριδοειδών
Υλικά: 8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι) Για τη μαρινάτα: ο χυμός 2 πορτοκαλιών, ο χυμός 1 λεμονιού, 4 κουταλιές της σούπας μέλι, 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας, 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: 1. Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το χυμό των εσπεριδοειδών, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή πιπερίτσα, το μέλι και το πίπερο. 2. Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα (το καλύτερο είναι να τα αφήσετε 1 νύχτα). 3. Ψήνετε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ' τις δύο πλευρές.
Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



