Οι δροσερές μακαρονοσαλάτες του καλοκαιριού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Αν αγαπάτε τα ζυμαρικά και ψάχνετε ελαφριούς τρόπους να τα απολαμβάνετε το καλοκαίρι, οι μακαρονοσαλάτες είναι η λύση! Χορταστικές, γευστικές και πολύχρωμες, γίνονται εύκολα με λίγα υλικά και ταιριάζουν σε κάθε τραπέζι ή lunch box.
Γρήγορες στην προετοιμασία, γεμάτες χρώμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά από τα πολυβιταμινούχα καλοκαιρινά λαχανικά, οι μακαρονοσαλάτες μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στις γευστικές προτιμήσεις του δημιουργού, που προσθέτει και αφαιρεί υλικά ανάλογα με τα γούστα του. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη σαλάτα ζυμαρικών με επιπλέον πρωτεΐνη, αναζητήστε λευκό ή κίτρινο τυρί, βραστά αυγά ή τόνο σε κονσέρβα -μια γρήγορη και ικανοποιητική λύση. Για πιο υγιεινή απόλαυση, επιλέξτε ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με φέτα, αβοκάντο και ρόκα
Υλικά: 350 γρ. ζυμαρικά βίδες (ή πένες), 100 γρ. φέτα σε κυβάκια, 1 ώριμο αβοκάντο σε φέτες, 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση, ½ κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, φυλλαράκια ρόκας Για το dressing: 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1½ κ.σ. χυμός λεμονιού ή ξίδι, 1 κ.γ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά και περιχύνετε με το dressing. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Συνταγή για φιογκάκια σαλάτα με κολοκυθάκια και μανούρι
Υλικά: 350-400 γρ. φιογκάκια (ή άλλα κοντά ζυμαρικά), 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, 300 γρ. μανούρι, 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, 1 ντομάτα καθαρισμένη, χωρίς σπόρους και υγρά, κομμένη σε κυβάκια, λίγες ελιές ψιλοκομμένες Για τη σάλτσα: 6 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί, ½ κ.γ. λιωμένο σκόρδο, 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με λίγο λάδι. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα. Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζετε. Προσθέτετε όλα τα υλικά και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχετε χτυπήσει στο μπλέντερ.
Συνταγή για μακαρονοσαλάτα με ψητές πιπεριές και ξινομυζήθρα
Υλικά: 500 γρ. ζυμαρικά (φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι), 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 αγγουράκι σε ροδέλες, 150 γρ. ξινομυζήθρα ή ανθότυρο, 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ψήνετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε σακούλα να ιδρώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε σαλατιέρα. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και περιχύνετε τη σαλάτα.
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



