Καλοκαίρι στο βαζάκι - Πέντε tips για τέλειες σπιτικές μαρμελάδες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μυηθεί κανείς στον κόσμο της σπιτικής μαρμελάδας, αφού τα άφθονα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν ιδανική βάση για κάτι τέτοιο. Πριν ξεκινήσετε να φτιάξετε τη δική σας φρουτένια παρασκευή θυμηθείτε τα εξής:
- Αντίθετα από τα γλυκά του κουταλιού, στις μαρμελάδες τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα ακόμη και παραγινωμένα.
- Η αναλογία ζάχαρης και φρούτων είναι ένα προς ένα.
- Χρησιμοποιείτε κατσαρόλα με βαρύ πάτο για να μειώσετε το κίνδυνο του να «αρπάξει» το μείγμα.
- Κατά το βράσιμο η μαρμελάδα χρειάζεται συνεχές ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, γιατί κολλάει πολύ εύκολα στον πάτο και καίγεται εξίσου εύκολα.
- Αν η μαρμελάδα πάει να «αρπάξει», δηλαδή αρχίζει να κολλάει επικίνδυνα και πάει να καεί, τη μεταφέρετε άμεσα -χωρίς να ξύσετε τον πάτο- σε νέα φαρδιά κατσαρόλα, όπου συνεχίζετε το βράσιμο.
Συνταγές για μαρμελάδες και κομπόστες θα βρείτε εδώ.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
Διαβάστε ακόμη
Τα μπλόκα των αγροτών τα επόμενα 24ωρα, το σχέδιο για τις γιορτές και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης
Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»
Σκάνδαλο Έπσταϊν: Οι νέες φωτογραφίες με Τσόμσκι, Μπιλ Γκέιτς και τα περίεργα μηνύματα από τη «Λολίτα»
Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



