Συμβουλές και tips - Γλάσο πορτοκάλι για ψητό χοιρινό μπούτι ή ρολό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το πορτοκάλι ταιριάζει έξοχα με το χοιρινό και ο συνδυασμός τους είναι συνηθισμένος και στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Λουκάνικα, παστά και σύγλινο παρασκευάζονται συχνά με προσθήκη πορτοκαλόφλουδας ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Το πορτοκάλι χαρίζει στο χοιρινό φούρνου μια ξεχωριστή, χειμωνιάτικη και γιορτινή γεύση.
Δεν χρειάζεται να ψήνει κανείς οπωσδήποτε ένα ολόκληρο μπούτι ή ρολό παντσέτα με την πέτσα για να δοκιμάσει να προσθέσει μια πινελιά πορτοκαλιού στο φαγητό. Ακόμη και οι χοιρινές μπριζόλες μεταμορφώνονται με λίγη πορτοκαλένια σάλτσα.
Για να γλασάρετε ολόκληρο μπούτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μαρμελάδα πορτοκάλι, στην οποία έχετε προσθέσει χυμό πορτοκάλι, λίγο ξίδι βαλσαμικό ή μουστάρδα και έχετε ζεστάνει σε κατσαρολάκι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ενα αλκοολούχο όπως κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι.
Μην αλείφετε το χοιρινό φούρνου απο την αρχή του ψησίματος γιατι θα ροδίσει αμέσως και δεν θα προλάβετε να το ψήσετε σωστά. Αλείψτε το κρέας με το γλάσο προς το τέλος του ψησίματος.
Tip. Αφού αλείψετε το χοιρινό με το γλάσο πορτοκαλιού, αφήστε το να σταθεί λίγη ώρα πριν το σερβίρετε. Μην βάλετε το γλάσο από την αρχή του ψησίματος γιατί θα σκουρύνει πολύ το χρώμα.
Δείτε συνταγή για γλάσο πορτοκαλιού για χοιρινό πατώντας εδώ.
Αγροτική πανστρατιά στη Νίκαια: Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα στη σύσκεψη των μπλόκων - «Είμαστε όλοι μαζί, δεν πάμε στο Μαξίμου για τσάι»
Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος
Αποζημίωση 40 εκατ. από την Johnson & Johnson: Δικαιώθηκαν γυναίκες για το καρκινογόνο βρεφικό ταλκ
Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



