Συμβουλές και tips - Τι ρύζι βάζουμε στη γεμιστή γαλοπούλα;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Οι γεμιστές γαλοπούλες αλλά και οι μεγάλες κότες -που ενδείκνυνται για μικρότερα τραπέζια- είναι μια από τις κλασικές επιλογές των γιορτινών μενού. Οι γεμίσεις τους πολύ συχνά περιέχουν και ρύζι, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Στην περίπτωση πάντως που αποφασίσετε να κάνετε γεμιστό πουλερικό τα φετινά Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ίσως αναρωτηθείτε ποιο ρύζι ενδείκνυται για τέτοια χρήση.
Ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς λύνει μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες στην παρασκευή του ρυζιού, στο άρθρο του icookgreek.com που θα βρείτε πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων απαντάει και στην ερώτηση τι ρύζι θα μας πρότεινε για τη γέμιση της γαλοπούλας. Η απάντηση του σεφ έχει ως εξής:
«Στις γεμίσεις, θα έλεγα να χρησιμοποιήσετε κάποιο ρύζι που να τραβάει την υγρασία χωρίς να κολλάει, δηλαδή να παραμένει σπυρωτό. Τα parboiled είναι μια ασφαλής επιλογή. Με γλασέ και τέτοιου τύπου ρύζια μπορεί η γέμιση να βγει τελικά ένα ολόκληρο συμπαγές κομμάτι -που δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Θα πρότεινα να κρατήσετε τα γλασέ για τις χειμωνιάτικες σουπίτσες» προτρέπει ο σεφ.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.
Επικαιροποίηση του έκτακτου καιρικού δελτίου: Πού θα φέρει πυκνό χιόνι η κακοκαιρία Avgi - Πότε η αποκλιμάκωση
Συνελήφθη γνωστός τράπερ για ξυλοδαρμό και απόπειρα αρπαγής 21χρονου - Έτρωγε στη Γλυφάδα
Η στιγμή που οι πρέσβεις του ΟΗΕ μαθαίνουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - Το βίντεο ντοκουμέντο, δύο χρόνια μετά
Σπάνιο υποβρύχιο από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε στον Θερμαϊκό - «Σαν να σταμάτησε ο χρόνος»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr