Σπαράγγια, τα ανοιξιάτικα – Η μεγάλη, εποχική λιχουδιά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα άγρια σπαράγγια, τα πιο νόστιμα και πιο αρωματικά, ξεπετιούνται εδώ κι εκεί στις εξοχές της ελληνικής επικράτειας και αποτελούν περιζήτητο μεζέ τόσο για τη γεύση τους όσο και για το γεγονός ότι μας τα χαρίζει η φύση. Αντίθετα για τα καλλιεργημένα σπαράγγια, που αφθονούν σε δεματάκια στην αγορά, θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και είναι μάλλον ακριβούτσικη λιχουδιά.
Πώς να φτιάξετε τα σπαράγγια
Αν πάντως βρεθείτε με μερικά ντελικάτα, ανοιξιάτικα σπαράγγια στην κουζίνα σας, είτε καλλιεργημένα είναι είτε άγρια, οι κλασικοί τρόποι να τα απολαύσετε είναι είτε ψητά είτε αχνισμένα με λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά είτε τηγανητά με αυγά. Αγαπούν επίσης το μπέικον και το τυρί και μπορούν να γίνουν γέμιση σε δεματάκια από φύλλο κρούστας ή σφολιάτας. Τα σπαράγγια δε χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Σε περίπτωση που τα δικά σας είναι αρκετά χονδρά, τα κόβετε απλώς κάθετα στη μέση.
Δείτε τη συνέχεια εδώ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και η μάχη για την Κωνσταντινούπολη
Πρόγωνση Μαρουσάκη: Προ των πυλών αφρικανικό μίγμα ζέστης και σκόνης – Έρχονται 30αρια
Τιμές καυσίμων: «Φωτιά» πήραν οι αντλίες – Φλερτάρει με τα 2 ευρώ η αμόλυβδη
Εσείς μετράτε προβατάκια πριν κοιμηθείτε; Πώς ξεκίνησε το δημοφιλές tip και τι λένε οι επιστήμονες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr