Σπαράγγια, τα ανοιξιάτικα – Η μεγάλη, εποχική λιχουδιά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα άγρια σπαράγγια, τα πιο νόστιμα και πιο αρωματικά, ξεπετιούνται εδώ κι εκεί στις εξοχές της ελληνικής επικράτειας και αποτελούν περιζήτητο μεζέ τόσο για τη γεύση τους όσο και για το γεγονός ότι μας τα χαρίζει η φύση. Αντίθετα για τα καλλιεργημένα σπαράγγια, που αφθονούν σε δεματάκια στην αγορά, θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και είναι μάλλον ακριβούτσικη λιχουδιά.
Πώς να φτιάξετε τα σπαράγγια
Αν πάντως βρεθείτε με μερικά ντελικάτα, ανοιξιάτικα σπαράγγια στην κουζίνα σας, είτε καλλιεργημένα είναι είτε άγρια, οι κλασικοί τρόποι να τα απολαύσετε είναι είτε ψητά είτε αχνισμένα με λαδολέμονο και φρέσκα μυρωδικά είτε τηγανητά με αυγά. Αγαπούν επίσης το μπέικον και το τυρί και μπορούν να γίνουν γέμιση σε δεματάκια από φύλλο κρούστας ή σφολιάτας. Τα σπαράγγια δε χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Σε περίπτωση που τα δικά σας είναι αρκετά χονδρά, τα κόβετε απλώς κάθετα στη μέση.
Δείτε τη συνέχεια εδώ
«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του
Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης
Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




