Πώς να φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια στιφάδου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πώς θα φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια με μέλι και ξίδι βαλσαμικό για να γαρνίρετε με τον πιο πληθωρικό τρόπο ψητά κρέατα και πουλερικά;
- Διαλέγετε μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια, σαν αυτά που χρησιμοποιείτε στο στιφάδο (αν αγοράσετε κατεψυγμένα θα γλιτώσετε το καθάρισμα, αλλά πιθανόν να μην διατηρήσουν το σχήμα).
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή βαθύ τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, τα κρεμμυδάκια (γύρω στα 700 γρ). και νερό ίσα να τα σκεπάσει (1 με 1 1/2 φλιτζάνι).
- Τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αποκτήσουν χρώμα τα κρεμμυδάκια. Ενδιαμέσως ανακατεύετε να μην κολλήσουν.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε στα κρεμμύδια 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά για 10? ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί και το ξίδι.
- Σερβίρετε τα κρεμμυδάκια με φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα κρεατικά, πουλερικά ή κυνήγι.
Διαβάστε ακόμη
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr