Σπιτική καραμέλα για τα παγωτά και όχι μόνο - Πώς γίνεται
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Η σάλτσα καραμέλας ταιριάζει φανταστικά με κάποια παγωτά (μπισκότου, βανίλιας, μπανάνας, σοκολάτας) αλλά πάει και στις μηλόπιτες, το τσιζκέικ, τα μιλκσέικ και τις βάφλες. Κυκλοφορεί έτοιμη σε μπουκαλάκια στα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική. Θέλει προσοχή στην παρασκευή της γιατί αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και συστήνεται η χρήση γαντιών κουζίνας.
Συνταγή για σάλτσα καραμέλας
Υλικά: 1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας (90 γρ) αλατισμένο βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση: Ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ανθεκτική στη θερμότητα λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να μετατραπεί σε παχύρρευστο, κεχριμπαρένιο υγρό. Προσέξτε, καθώς θα ανακατεύετε, μην πιτσιλιστείτε, καίει πολύ. Μόλις λιώσει εντελώς η ζάχαρη, προσθέτετε το βούτυρο πάντα με προσοχή, διότι η καραμέλα φουσκώνει γρήγορα. Ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 2 λεπτά. Εάν παρατηρήσετε σβόλους αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπάτε με το ραβδομίξερ να ομοιογενοποιήσετε και πάλι το μείγμα. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά ανακατεύοντας πάντα. Αφήνετε μέχρι 1? στη φωτιά και κατεβάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει ελαφρώς πριν τη χρήση. Η καραμέλα πήζει καθώς κρυώνει.
Συντήρηση: Σκεπάζετε καλά και φυλάτε την καραμέλα έως 1 μήνα στο ψυγείο. Θα πρέπει να την ξαναζεστάνετε ελαφρά στα μικροκύματα ή στο μάτι (σε μπεν μαρί), ώστε να τη ρευστοποιήσετε πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr