MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Κατάληψη ελληνικών τάνκερ από το Ιράν: Απαράδεκτη ενέργεια για το βρετανικό ΥΠΕΞ - Δεν είναι υπό κράτηση τα μέλη του πληρώματος αναφέρουν οι αρχές της χώραςΠροκαλεί ξανά η Άγκυρα με νέα κλιμάκωση στο Αιγαίο - Η νέα παράνομη NAVTΕΧ και οι κινήσεις της ΑθήναςΡαγδαία αύξηση της μόλυνσης από φυτοφάρμακα στα φρούτα στην Ευρώπη - έως 53% σε 9 χρόνια
Homepage |   Food & Drink   |   10.05.2022 08:05
Newsroom
Newsroom

Τέσσερις σαλάτες που έγιναν κυρίως πιάτο

επόμενο άρθροnext-article
Εικόνα: Unsplash
Εικόνα: Unsplash

Όταν θέλετε γεύμα ελαφρύ κι υγιεινό και ταυτόχρονα ισορροπημένο, απολαυστικό και χορταστικό, τότε χρειάζεστε επειγόντως μια σαλάτα λίγο πιο ενισχυμένη από τις κλασικές. Εδώ θα βρείτε τη συνταγή της.

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, ντοματίνια, ροκφόρ και κουκουνάρι

 

Υλικά: 300 γρ. πράσινες σαλάτες ανάμεικτες χοντροκομμένες (μαρούλι, βαλεριάνα, ρόκα, τρυφερό σπανάκι), 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 200 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό σε κομματάκια, 7 ντοματίνια κομμένα στη μέση, 80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 60 γρ. κουκουνάρι, 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από μηλόκρασο, 3-4 σταγόνες πράσινο ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα σαλατικά, αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κοτόπουλο και τον άνηθο και ανακατεύετε. Σκορπίζετε το ροκφόρ.
Καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Το σκορπίζετε και αυτό στη σαλάτα. Χτυπάτε στο σέικερ το σησαμέλαιο με το ελαιόλαδο, το ταμπάσκο, το μηλόξιδο και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα.

Σαλάτα με τόνο, αγκινάρες, φασολάκια και πατάτες | Εικόνα: icookgreek.com

Σαλάτα με τόνο, αγκινάρες, φασολάκια και πατάτες

 

Υλικά: 200 γρ τόνος κονσέρβας στραγγισμένος κομματιασμένος, 4 αγκινάρες καρδιές, χυμός από 3 λεμόνια, 2/3 φλιτζάνιού ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 8 πατατούλες βρασμένες με τη φλούδα τους, 350 γρ. φασολάκια πράσινα στρογγυλά, 15 ελιές μαύρες
10 ντοματίνια Κρήτης κομμένα στη μέση, φρέσκια κάππαρη, 100 γρ. λαδοτύρι ή φέτα (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε αμέσως σ’ ένα μπολ με νερό και το χυμό από το ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις ζεματίζετε πολύ ελαφρά και τις κόβετε σε τέταρτα. Ζεματίζετε τα φασολάκια για 5΄και τα στραγγίζετε. Ετοιμάζετε μια μαρινάτα με το χυμό από τα υπόλοιπα λεμόνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μαρινάρετε τις κομμένες αγκινάρες σ’ αυτό το μείγμα για 2 ώρες και τις σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες τα ζεματισμένα φασολάκια, τα ντοματίνια, τον τόνο και τις ελιές. Γαρνίρετε τη σαλάτα με το λαδοτύρι ή φέτα (προαιρετικά) και φρέσκια κάππαρη και την περιχύνετε με τη μαρινάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές, μοτσαρέλα και λαδόξιδο | Εικόνα: ICookGreek.com

 

Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές, μοτσαρέλα και λαδόξιδο

Υλικά: 3 μελιτζάνες, 2 κίτρινες πιπεριές, 200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, 1 κλωναράκι θυμάρι, μερικά φύλλα βασιλικού, 3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό, ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 2 ώριμες ντομάτες και σφιχτές

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις βάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι μαζί με τις πιπεριές κομμένες στη μέση χωρίς τα σπόρια. Τις περιχύνετε με λίγο λάδι και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε 15΄ σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Ξεφλουδίζετε τη μία ντομάτα, αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά και την ψιλοκόβετε. Την προσθέτετε στο λαδόξιδο μαζί με το σκόρδο. Κόβετε σε ροδέλες τη δεύτερη ντομάτα και τη μοτσαρέλα. Σερβίρετε τις ψητές μελιτζάνες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες εναλλάξ με ροδέλες μοτσαρέλας και ντομάτας σε πιατέλα και τις περιχύνετε με το λαδόξιδο.

Σαλάτα με ζυμαρικά, ντοματίνια και σάλτσα βασιλικού

Σαλάτα με ζυμαρικά, ντοματίνια και σάλτσα βασιλικού

Υλικά: 400 γρ. φαρφάλες, 300 γρ. ραντίτσιο, 10 ντοματίνια μικρά, 1 ματσάκι από φύλλα βασιλικού, λίγο κουκουνάρι, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη, 5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, 3-4 κουταλιές λάδι και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πλυμένο ραντίτσιο και τις φαρφάλες. Ρίχνουμε το πέστο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο και λίγη παρμεζάνα από πάνω.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • κοτόπουλο
  • ζυμαρικά
  • ντομάτα
  • σαλάτα
  • πατάτες
  • σαλάτες
  • σπανάκι
  • τόνος
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 28.05.2022 17:17
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το σχέδιο εξυγίανσης, η ONEX και ο ρόλος Fincantieri και DFC
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 28.05.2022 08:35
Αναδρομικά συνταξιούχων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Ποιοι θα δουν άμεσα αυξήσεις
MENSHOUSE
Μέγα φάουλ: Το σεναριακό λάθος στον «Σασμό» που δεν πιστεύει άνθρωπος ότι βγήκε στον αέρα
MENSHOUSE
Ταβέρνα, μπάνιο, τιμές προ κρίσης: Το μοναδικό ελληνικό νησί που τρως και κοιμάσαι με 50€ τη βραδιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
25-05-2022 07:25
Κορμός σοκολάτας με μπισκότα: η «συνταγή της γιαγιάς», η εκδοχή με «μερέντα» και η light παραλλαγή
02
27.05.2022 10:20
Συμβουλές και tips – Πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες
03
28.05.2022 18:53
Συμβουλές και tips - Ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες
04
05.01.2022 20:38
Μπουκιά και απόλαυση: Το μυστικό του πιο γευστικού κρέατος που έχεις φάει ποτέ (Pics)
05
23.04.2022 12:51
Αρνί στη σούβλα - Συμβουλές και tips για να το στερεώσετε και να το ψήσετε τέλεια

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 28/05/2022
Κεντρικό... | 28.05.2022 20:02
Κεντρικό δελτίο 28/05/2022
Πάρτι με 1.500 άτομα στη φιλοσοφική σχολή μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2022 20:12
Πάρτι με 1.500 άτομα στη φιλοσοφική σχολή μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Αθλητικό δελτίο 28/05/2022
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 28.05.2022 19:58
Αθλητικό δελτίο 28/05/2022
Πότε και ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
Τώρα ό,τι... | 28.05.2022 06:51
Πότε και ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
«Σκυτάλη» στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Τα τραγούδια της Χαρούλας 43 χρόνια μετά
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 27.05.2022 20:33
«Σκυτάλη» στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Τα τραγούδια της Χαρούλας 43 χρόνια μετά
Η προσφορά της εβδομάδας από το OPEN Market
NewsletterΕγγραφείτε και διαβάστε τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας