«Τα χόρτα» της Μυρσίνης Λαμπράκη σε ανανεωμένη έκδοση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Το επιτυχημένο βιβλίο, καρπός αμέτρητων ταξιδιών της συγγραφέα σε ολόκληρη την Ελλάδα και την ελληνική εξοχή, αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά στην καταγραφή της ελληνικής βρώσιμης χλωρίδας.
Ανανεωμένη η 16η έκδοση για «Τα χόρτα»
«Τα χόρτα» της Μυρσίνης Λαμπράκη πρωτοεκδόθηκαν το 1997 και από τότε έχουν σημειώσει 15 επανεκδόσεις με την τωρινή να αποτελεί τη 16η. Στην ανανεωμένη έκδοση από τις εκδόσεις Πεδίο - Ελληνικά Γράμματα, το υλικό έχει αναθεωρηθεί και εμπλουτιστεί, και έχουν προστεθεί νέα στοιχεία, πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα για τη διατροφική αξία της άγριας βρώσιμης χλωρίδας, καθώς και καινούργιες συνταγές.
Στόχος του βιβλίου, η εξοικείωσή μας με τη βρώσιμη χλωρίδα της χώρας μας
Η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει 76 είδη χόρτων με τις κοινές και τις λατινικές ονομασίες τους, 167 συνταγές παραδοσιακές και δημιουργικές, καθώς και 150 φωτογραφίες. Μια μοναδική «ξενάγηση» στον εντυπωσιακό κόσμο των χόρτων, για μια προσπάθεια επανασύνδεσης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της παράδοσής μας.
Στόχος του βιβλίου είναι η σταδιακή εξοικείωσή μας με τη βρώσιμη χλωρίδα της χώρας μας και η επανένταξη των χόρτων στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε χορτοφάγους, αλλά με βάση την ισορροπία της ποικιλίας και του μέτρου που χαρακτηρίζει τη μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα, μας προσφέρει παραδοσιακές και άκρως γευστικές συνταγές που παντρεύουν τα χόρτα με κρέας, ψάρια και όσπρια.
Ποια είναι η Μυρσίνη Λαμπράκη
Η συγγραφέας Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί-σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων, και έχει μακρά οικογενειακή παράδοση στη ελληνική και μεσογειακή γαστρονομία. Διδάσκει ελληνική, μεσογειακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων. Έχει εκδώσει μια σειρά από βιβλία γαστρονομίας. Το πρώτο της βιβλίο, «Τα χόρτα», θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόλογα βιβλία για το θέμα.
Τίτλος: Τα χόρτα
Συγγραφέας: Μυρσίνη Λαμπράκη
Εκδόσεις: Πεδίο
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 416
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-635-426-7
Λ.Τ.: 19,90€
Στον «πάγο» η Αθήνα την Τετάρτη: Ποιοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Δωροθέα»: Φέρνει καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
Λάθος 183 εκατ. ευρώ στην Ζυρίχη: Οι εργαζόμενοι του δήμου πληρώθηκαν διπλάσιο μισθό
Τέλειες, υγιεινές τηγανιτές πατάτες; Οι εφευρέτες του air fryer αποκαλύπτουν τα μυστικά για να τις πετυχαίνετε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr