Γλυκό πρωινό - Δύο συνταγές για σπιτική «μερέντα»: Με κακάο ή με κουβερτούρα
ICookGreek🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα σοκολατένια αλείμματα έχουν μοναδικό τρόπο να γλυκαίνουν τα πρωινά ξυπνήματα. Αν θέλετε να αποφύγετε τις τυποποιημένες εκδοχές τους, μπορείτε να φτιάξετε δύο σπιτικές συνταγές: η μία με ζαχαρούχο γάλα και κακάο, η άλλη με φρέσκο γάλα και κουβερτούρα.
Σπιτική «μερέντα» με ζαχαρούχο γάλα και κακάο
Υλικά συνταγής: 250 γρ. βούτυρο, 4-5 κουταλιές σοκολάτα σκόνη ή κακάο, 100 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα σε σκόνη στο μπλέντερ, 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 2-3 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση συνταγής: Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (είτε στο χέρι είτε στο μίξερ) μέχρι να γίνουν μια μάζα και να μην ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Αφήστε τη μερέντα στη συντήρηση του ψυγείου σας και σε μισή ώρα μπορείτε να τη σερβίρετε.
Σπιτική «μερέντα» με φρέσκο γάλα και κουβερτούρα
Υλικά συνταγής: 200 γρ. γάλα φρέσκο, 400 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια, 100 γρ. φουντούκια
Εκτέλεση συνταγής: Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σα σκόνη. Βάζετε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσει μέχρι να κάψει καλά ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια κουβερτούρας και τη σκόνη φουντουκιού. Ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθεί η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις κρυώσει λίγο μεταφέρετε σε δοχεία φύλαξης.
Δοκιμάστε τη συνταγή του icookgreek.com: Αυγοφέτες-ρολό με μερέντα
Η βία των γυναικών μια επιδημία που δεν τελειώνει: Πάνω από 16.000 έπεσαν θύματα το 2024 - Θύτες οι σύζυγοι
Ισραήλ: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για κατάπαυση πυρός με τον Λίβανο – Πότε θα εγκριθεί
Φωτιά σε μπαρ στο Παγκράτι: Σοκαριστικές μαρτυρίες και αναφορές για ποδοπατήματα
Η Κιμ Καρντάσιαν προκαλεί ξανά με ημίγυμνη εμφάνιση και ένα σταυρό - Δείτε φωτογραφίες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr