Under: Δείπνο κάτω απ’ τη θάλασσα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το υποβρύχιο εστιατόριο Under είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας χρονιάς. Το κτίριο που θα το στεγάζει έχει ήδη “βυθιστεί” στη νότια Νορβηγία, κι ο σεφ Nicolai Ellitsgaard προετοιμάζει πυρετωδώς το μενού του (15- 18 σταδίων), που θα είναι επικεντρωμένο στην εποχικότητα και στον πλούτο των τοπικών υλικών· από τα άγρια μανιτάρια και τα blueberries ως τη θαλασσινή ρόκα, αλλά και τα νέα τρία είδη που ο ίδιος ανακάλυψε παρατηρώντας το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής: μία θαλάσσια τρούφα, ένα νέο είδος αγκαθωτού καβουριού, όπως και ένα νέο είδος αστακού που ζει μονάχα στις βόρειες θάλασσες.
«Φρέσκα και αγνά υλικά και "απογυμνωμένες" γεύσεις αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας μας. Την ίδια στιγμή θέλουμε να προσφέρουμε μια γαστρονομική εμπειρία που να οδηγεί τους καλεσμένους μας πέρα από το comfort zone τους και να τους προκαλεί να δοκιμάσουν νέες γεύσεις» έχει δηλώσει ο Δανός σεφ. Είστε έτοιμοι για τη γαστρονομική κατάδυση;
Κείμενο: Μελίνα Σιδηροπούλου
Πηγή: Eatme Ιανουαρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
ΣΥΡΙΖΑ: Ασκήσεις ισορροπίας από Φάμελλο – Τα ονόματα που ακούγονται για τις αλλαγές και σε ΚΟ, κόμμα και ο ρόλος Πολάκη
Τα τρία σήματα που εξέπεμψε ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο - Σε ποια θέματα ρίχνει το βάρος
ΟΣΕ τέλος, έρχονται οι «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας» - Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο
Πρωτότυπο «αντίο» σε ένα παλιό αυτοκίνητο: Οικογένεια... έθαψε και έκανε πανάκριβη τελετή σε ένα παλιό Suzuki γιατί ήθελε να το «τιμήσει»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr