Το μοσχαράκι της θαλπωρής: 6 συνταγές με άρωμα σπιτικό
Kρασάτο, λεμονάτο, κοκκινιστό, σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα ή στη γάστρα, είναι από εκείνα τα φαγητά που σε γεμίζουν ζεστασιά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Το αγαπημένο των κυριακάτικων και των γιορτινών τραπεζιών μοσχαράκι στην κατσαρόλα ή στη γάστρα είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό όταν λαχταράς ένα πιάτο φαγητό μαμαδίστικο, οικείο. Κοκκινιστό, με πυκνή ντοματένια σάλτσα, μεθυσμένο με λευκό ή με κόκκινο κρασί, λεμονάτο αλλά και σιγομαγειρεμένο σε μπίρα μέχρι να γίνει πολύ-πολύ τρυφερό, είναι σταθερή αξία.
Στο χασάπη θα βρείτε πολλά κομμάτια του μοσχαριού που τα πάνε εξαιρετικά με τις φαρδιές κατσαρόλες, άλλα ακριβά, άλλα οικονομικότερα. Ανάλογα με τα γούστα σας και τη συνταγή, μπορείτε να διαλέξετε ελιά, το πολύ μαλακό και με αρκετό κολλαγόνο χτένι της σπάλας, σπαλομίτα, ποντίκι, στρογγυλό, κιλότο, καθώς επίσης και νουά ή κότσι. Να το νοστιμίσετε με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά και να το συνοδέψετε με βουτυράτο πουρέ, με ένα ωραίο πιλάφι, με χοντρό μακαρόνι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό.
Όλο και θα χρειαστεί να ανοίξετε το καπάκι της κατσαρόλας για να τσεκάρετε το αλάτι και τα καρυκεύματα, να προσθέσετε τα λαχανικά και να δείτε αν χρειάζεται να του βάλετε λίγο νερό. Το κρέας που σιγομαγειρεύεται και μελώνει με το ζουμάκι του τη θέλει λίγη φροντίδα. Όπως θέλει και το χρόνο του ‒ δεν είναι από τα φαγητά που σκαρώνει κανείς στα γρήγορα. Αλλά όταν μαγειρεύουμε για τους αγαπημένους μας, όποτε μπορούμε τουλάχιστον, δε μετράμε ώρες.
Μοσχαράκι με λιαστές ντομάτες και μπίρα
Μοσχαράκι ραγού με χοντρό μακαρόνι
Μοσχαράκι στη γάστρα με μπίρα και δαμάσκηνα
Μοσχαράκι λεμονάτο στη γάστρα
Μοσχαράκι με λαχανικά και πάπρικα
Παστιτσάδα με μοσχαράκι
Ψηφιακό σχολείο: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα - Η ενημέρωση γονέων για βαθμολογίες και απουσίες
Παρβοϊός: Τα συμπτώματα που «προδίδουν» τον ιό - Τι να προσέχουν οι γονείς
Δύσκολος καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και 30 βαθμοί Κελσίου σήμερα - Πού θα βρέξει
Λουκουμοποιίες Σύρου: Οι καζανιές που στήριξαν δυο αιώνων προσφυγιά καίνε περήφανες ακόμη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr