Τεντ Σαράντος: Ο μεγιστάνας του Netflix έκλαψε με την «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου
«Δεν μιλούσαν αγγλικά οι συγγενείς του πατέρα μου, εγώ δεν μιλούσα ελληνικά και στην αρχή μας έκλεισαν την πόρτα», δήλωσε στη συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε χθες στον Evening Standard🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Ο Τεντ Σαράντος, γενικός διευθυντής περιεχόμενου της πλατφόρμας μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Evening Standard για το «επεισοδιακό» ταξίδι του στη Σάμο, για την Ολίβια Κόλμαν και τον Κέβιν Σπέισι, αλλά και για το μέλλον του Netflix. Η άνοδος του Netflix υπήρξε εντυπωσιακή. Από μία εταιρεία που διακινούσε βιντεοκασέτες-DVD μέσω ταχυδρομείου, έγινε ένας κολοσσός παραγωγής ταινιών και σειρών, που διανέμονται online σε συνδρομητές. Ο Τεντ Σαράντος (Θεόδωρος-Αντώνιος Κυριαζάκης) έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Τεντ Σαράντος: Από εργαζόμενος σε βίντεο κλαμπ έγινε μεγιστάνας του Netflix
Είναι 54 ετών γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα και ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος, ενώ ο παππούς του καταγόταν από τη Σάμο. Ο μικρός Τεντ, κάθε βράδυ όταν στο σπίτι έπεφτε σκοτάδι και όλοι πήγαιναν για ύπνο -μεταξύ 10 και 2 το πρωί - έβλεπε τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα έβλεπε σόου κωμωδίας, όπως τα: I Love Lucy, The Jack Benny Show, Andy Griffith. Κοιμόταν ελάχιστες ώρες κάτι που κάνει και μέχρι σήμερα. Στην εφηβεία του δούλεψε σε βίντεο κλαμπ και εκεί απέκτησε τις «εγκυκλοπαιδικές» του γνώσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση - αλλά και ένστικτο πάνω σε τι αγοράζει το κοινό (κάποιος τον αποκάλεσε «ανθρώπινο αλγόριθμο»).
Το ταξίδι στη Σάμο και η παρεξήγηση
Από τη μεριά του πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται ακόμα εν ζωή, ο Σαράντος κατάγεται από τη Σάμο, την οποία κατάφερε επιτέλους, όπως δηλώνει να επισκεφτεί πρόσφατα με τα δύο παιδιά του και περιγράφει γλαφυρά στη συνέντευξή του την εμπειρία: «Ρώτησα τον πατέρα μου κάποιες γενικές πληροφορίες και μου είπε το εξής: "Φτάνεις στο λιμάνι, κάνεις αριστερά και κοιτάς πάνω στο λόφο. Θα δεις ένα κίτρινο σπίτι με κάτι κατσίκες στην αυλή. Εκεί πρέπει να πας". Του είπα γελώντας, "αποκλείεται να είναι τόσο απλό". Αλλά κάπως έτσι ήταν. Τα παιδιά μου ήταν πολύ ενθουσιασμένα που θα γνώριζαν την οικογένεια τους. Ανεβήκαμε λοιπόν και χτυπήσαμε την πόρτα αλλά δεν μιλούσαν αγγλικά κι εγώ δεν μιλάω ελληνικά στην πραγματικότητα, οπότε προσπαθούσα για ώρα να εξηγήσω ποιος είμαι, μέχρι που βαρέθηκαν και μας έκλεισαν την πόρτα».
«Η κόρη μου η Σάρα έβαλε τα κλάματα λέγοντας "νόμιζα ότι θα βλέπαμε την οικογένειά μας". Προσπάθησα να την παρηγορήσω και της είπα "φαντάσου να ερχόταν κάποιος στο δικό μας σπίτι και να άρχιζε να φωνάζει στα κινεζικά". Επιστρέφοντας όμως στο ξενοδοχείο, κάτσαμε με τον μάνατζερ και τους γράψαμε ένα γράμμα στα ελληνικά. Το πήρα και πήγα πίσω στο σπίτι για να τους το δώσω. Αυτό ήταν. Μετά από πέντε λεπτά είχαμε καθίσει όλοι μαζί και τρώγαμε και πίναμε παρέα στην αυλή».
Τεντ Σαράντος: Είδα την «Ευνοούμενη» και έβαλα τα κλάματα από τη συγκίνηση
Μεταξύ άλλων, ο Τεντ Σαράντος μίλησε και για το επίτευγμα της πλατφόρμας Netflix να εξασφαλίσει την Ολίβια Κόλμαν για τον κεντρικό ρόλο στη συνέχεια της δημοφιλούς σειράς «The Crown», λίγο καιρό πριν τον θρίαμβό της στα Όσκαρ με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου: «Όταν κάναμε το κάστινγκ, η Ολίβια δεν ήταν τόσο γνωστή όσο έγινε μετά το Όσκαρ, αλλά ήταν η ιδανική μας επιλογή. Το κριτήριο ήταν "ή την Ολίβια Κόλμαν ή κάποια σαν την Ολίβια Κόλμαν". Μετά είδα την Ευνοούμενη σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ πριν τη διανομή της ταινίας στις αίθουσες, και έβαλα τα κλάματα από τη συγκίνηση».
Μίλησε επίσης και για το «House of Cards», την πρώτη μεγάλη παραγωγή της πλατφόρμας του Netflix. Ερωτηθείς αν ήταν από αυτούς που εισηγήθηκαν την απομάκρυνση του πρωταγωνιστή της σειράς Κέβιν Σπέισι μετά τις αποκαλύψεις εις βάρος του για μια σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρών ανδρών, είπε: «Προσωπικά, ναι. Παρά τις πιέσεις όμως, αρνήθηκα να τελειώσω και τη σειρά μαζί με τον ίδιο, από τη στιγμή που από τη συνέχειά της εξαρτιόταν ο βιοπορισμός 2.300 ανθρώπων, οι οποίοι δεν είχαν καμιά ευθύνη φυσικά για ό,τι έκανε ο Κέβιν». Το όραμα του Σαράντος για το Netflix είναι μιας εταιρείας παραγωγής ψυχαγωγικού προγράμματος ευρείας πολιτισμικής αντίληψης. Ο στόχος είναι «να κάνουμε παγκόσμιες τις τοπικές ιστορίες», όπως λέει χαρακτηριστικά: «Όπως φερ' ειπείν η τουρκική σειρά του Netflix, «Οι Προστάτες». Πρόκειται για αμιγώς τουρκική παραγωγή – σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή, καστ, συνεργείο. Πρόκειται για το αντίθετο του πολιτιστικού ιμπεριαλισμού..».
Πώς βλέπει το μέλλον του Netflix στα επόμενα έξι χρόνια;
«Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερο "διαδραστικό" περιεχόμενο (όπως το επεισόδιο 'Bandersnatch' του Black Mirror)... Τα video games έχουν γίνει πιο κινηματογραφικά και με τη σειρά τους οι ταινίες έχουν γίνει πιο πολύ σαν games. Δεν θα επικρατήσει όμως απόλυτα αυτό το μοντέλο. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ζητούν από κάποιον να τους αφηγηθεί μια ιστορία...»
Γιατί το εύρος της συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές αναδεικνύεται σε υπαρξιακό όρο για τον ΣΥΡΙΖΑ: Τα φαβορί για τον δεύτερο γύρο
Αμαλιάδα: Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για τα νεκρά παιδιά της Μουρτζούκου – Τι κατέθεσε η μητέρα της 24χρονης
Σοκ στην Ιταλία: 22χρονη πέθανε μετά από πλαστική στη μύτη - Είχε βρει τον γιατρό στο Tik Tok
Premier League: Ιστορικός διασυρμός της Σίτι απ' την Τότεναμ στο Έτιχαντ με 0-4!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr