Δύο άνδρες θα διασχίσουν την Ανταρκτική χωρίς να συναντηθούν
Δύο άνδρες προχωρούν μόνοι τους στην Ανταρκτική ενώ και οι δύο λατρεύουν την περιπέτεια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Δύο άνδρες προχωρούν μόνοι τους στην Ανταρκτική ενώ και οι δύο λατρεύουν την περιπέτεια. Ο λόγος για τον Louis Rudd, 49 ετών, βετεράνος του βρετανικού βασιλικού ναυτικού που έχει πετάξει στο Νότιο Πόλο και τον Colin O'Brady, 33 ετών, έναν Αμερικανό τυχοδιώκτη που επέζησε από σοβαρές κακώσεις για να γίνει ορειβάτης και επαγγελματίας τριάριθμος. Καθένας περπατά τα 921 μίλια από την υψηλότερη, ξηρότερη, πιο ψυχρή ήπειρο της Γης και ακολουθεί δύο παράλληλες διαδρομές μόνο σε απόσταση ενός μιλίου.
Οι δύο άνδρες έχουν ένα κοινό στόχο: O καθένας θέλει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει την Ανταρκτική χωρίς υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι κανένας τους δεν μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τον άλλο ή από οποιονδήποτε άλλον. Όπως ανέφεραν οι New York Times για να θεωρηθεί ότι το ταξίδι δεν υποστηρίζεται, οι δύο τους δεν μπορούν να δεχθούν κανενός είδους βοήθεια, όπως ένα φλιτζάνι τσάι από τους ερευνητές του Σταθμού Νότιας Πόλης Amundsen-Scott.
Ξεκίνησαν την προσπάθειά του στις 3 Νοεμβρίου Το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει έως και 65 ημέρες. και θα πετάξουν πάνω από το Rice Ice Shlef στοn νότιο πόλο, σε απόσταση 651 μιλίων. Το ύψος που θα πετάξουν είναι 9.301 πόδια και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν νότια στην ίδια περιοχή. Για τη μετακίνησή τους θα χρησιμοποιήσουν από ένα ελικοφόρο έλκυθρο.
Οι κίνδυνοι που ελοχεύουν από αυτό το ταξίδι
Αυτό το ταξίδι μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Ο Βρετανός εξερευνητής Henry Worsley προσπάθησε το 2016. Διασώθηκε 130 μίλια μακριά από την γραμμή του τερματισμού ωστόσο δύο μέρες μετά πέθανε από μόλυνση.
Το συγκεκριμένο ταξίδι αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για κάθε άνθρωπο και απαιτεί κάποιος να έχει τεράστια αποθέματα αντοχής, αποφασιστικότητας και επινοητικότητας. Η έλξη που παρακινεί τους ανθρώπους να κάνουν τέτοια πράγματα είναι διαχρονική. "Επειδή είναι εκεί", απάντησε ο George Mallory όταν ρωτήθηκε γιατί ήθελε να ανέβει στο Όρος Everest το 1924. Μπορεί να είναι η πλησιέστερη εξήγηση για την επιθυμία που αναγκάζει τους ανθρώπους να ανέβουν, να βουτήξουν ή να διασχίσουν τα μεγαλύτερα άκρα της φύσης.
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr