Αν εντοπίσετε την κρυμμένη τίγρη σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση, ανήκετε στο top 1%
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Αν μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο μήνυμα σε αυτή την εικόνα, τότε είστε πιο έξυπνοι από τους περισσότερους. Η οπτική ψευδαίσθηση σας προκαλεί να βρείτε την «κρυμμένη τίγρη (hidden tiger)» στη σκηνή της ζούγκλας - και είναι πιο δύσκολο απ' ό,τι νομίζετε.
Αυτό συμβαίνει επειδή το έργο τέχνης περιέχει όχι μία αλλά δύο μεγάλες... γάτες, με τη μία να είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί από την άλλη.
Δίπλα στο αρκετά προφανές ριγωτό αρπακτικό στη μέση, αντί για μια δεύτερη τίγρη, η εικόνα περιέχει το κείμενο «η κρυμμένη τίγρη». Αυτό το κείμενο είναι που πρέπει να βρείτε για να λύσετε το διαβολικά δύσκολο παζλ. Η οπτική αυταπάτη υπάρχει εδώ και χρόνια και επανεμφανίζεται τακτικά σε ιστότοπους όπως το Reddit.
Είναι επίσης ένα δημοφιλές τεστ για να στέλνετε σε φίλους σε εφαρμογές συνομιλίας όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το μήνυμα καλύπτεται από το τοπίο της εικόνας.
Ωστόσο, όσοι αναζητούν κάποιο στοιχείο θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ίδια την τίγρη. Το κείμενο είναι στην πραγματικότητα κρυμμένο στη γούνα της τίγρης μεταμφιεσμένο στις εμβληματικές μαύρες ρίγες του πλάσματος.
Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στον κορμό και το πίσω πόδι της και θα δείτε το κείμενο να ελίσσεται σε όλο το σώμα της τίγρης.
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συχνά απλά μια μικρή διασκέδαση, αλλά έχουν επίσης πραγματική αξία για τους επιστήμονες.
Οι γρίφοι του εγκεφάλου βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις εσωτερικές λειτουργίες του μυαλού και στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στο περιβάλλον του.
Πίσω στο 2017, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, τόνισαν τη σημασία των ψευδαισθήσεων για την κατανόηση του εγκεφάλου.
«Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα», έγραψαν στο The Conversation. «Μπορούν επίσης να δώσουν μια ιδέα για τη νοητική επεξεργασία που παρέχει την εμπειρία μας από τον ορατό κόσμο. Πράγματι, η επεξεργασία που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας είναι η βάση για πολλές ψευδαισθήσεις. Αντί να παραδίδει τις πληροφορίες από τα μάτια μας σε σχεδόν ακατέργαστη μορφή, όπως θα έκανε μια κάμερα, ο εγκέφαλος προσπαθεί να προσδιορίσει τι υπάρχει πραγματικά εκεί έξω. Όταν οι πληροφορίες που εισέρχονται στο μάτι είναι διφορούμενες, ο εγκέφαλος πρέπει να κάνει εκπαιδευμένες εικασίες», είπαν.
Αυτονόητη η κυκλοφορία τρένων μόνο στα τμήματα με έγκριση ασφαλείας - Νέα πρόστιμα σε ΟΣΕ και Hellenic Train
«Βαθμό» στους...καθηγητές τους θα βάλουν οι φοιτητές - Θα κρίνουν τον τρόπο διδασκαλίας, τη μεταδοτικότητα και την προθυμία
Απίστευτη καταγγελία: Πήραν το 100 για περιστατικό κλοπής και αρνήθηκε να πάει - «Μας είπαν δεν μπορούν να έρθουν»
Από τη Μαρία Κάλλας στον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γκαμπίτο: Βιογραφίες που φωτίζουν το χθες και εμπνέουν το σήμερα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr