article background image

Η ομάδα του ethnos.gr μοιράζεται με τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες γεγονότα/ καταστάσεις / πράγματα/ πρόσωπα που ξεχώρισε (με θετικό ή αρνητικό πρόσημο) αυτή την εβδομάδα.

Τι κρατάμε - τι πετάμε αυτή την εβδομάδα

Πασχάλης Γαγάνης

  • Κρατάω: Τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα που έχουν ένα διαφορετικό vibe. Οι καλοκαιρινές συναυλίες ξεκίνησαν, όπως και τα events σε ταράτσες με θέα και τοποθεσίες κοντά στη θάλασσα. Καύσωνα επιτρέποντος, κάθε εβδομάδα υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα, από ροκ μπάντες μέχρι τέκνο πάρτι.
  • Πετάω: Την τελευταία ημέρα των Πανελληνίων! Οι μαθητές εν μέσω καύσωνα και χωρίς κλιματισμό κλήθηκαν να απαντήσουν σε πραγματικά «κακά» θέματα. Δεν είναι η μεγάλη δυσκολία (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό), αλλά οι ασάφειες (Ιστορία) και η ιδιαίτερα αυξημένη έκταση απαντήσεων χωρίς διαβάθμιση (Φυσική). Ναι, οι Πανελλήνιες δεν είναι μία διαδικασία που καθορίζει οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον των νέων αυτής της χώρας, αλλά το να έχουν παιδιά και οικογένειες τέτοια αντιμετώπιση είναι απαράδεκτο.

Αφροδίτη Γκόγκογλου

  • Κρατάω: Την εκλογή στο Ευρωκοινοβούλιο της Ιλάρια Σάλις, της Ιταλίδας αντιφασίστριας που βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και πάνω από έναν χρόνο, από το ακροδεξιό καθεστώς του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία με τις κατηγορίες της  συμμετοχής σε ακροαριστερή οργάνωση και απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά φασιστών και νεοναζί. Στο άκρως ζοφερό πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται για την Ευρώπη, η Σάλις, εκλέχθηκε ευρωβουλεύτρια με την ιταλική παράταξη Συμμαχία Πράσινων-Αριστεράς (AVS), εξασφαλίζοντας 173.000 ψήφους- γεγονός που, πιθανότατα, θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της.
  • Πετάω: Την έξαρση (ξανά) του κορονοϊού εν μέσω καύσωνα και αφρικανικής σκόνης. 

Γιάννης Σκόκας

Μαίρη Τσίνου

  • Κρατάω: Τα 6 χρόνια δημιουργικής συνύπαρξης με τους συναδέλφους μου στο ethnos.gr. Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία, τις αξέχαστες εμπειρίες και τα όσα έμαθα. Εις το επανιδείν.
  • Πετάω: Την αφόρητη κατάσταση στα ΜΜΜ εν μέσω καύσωνα. Απαράδεκτο να μην υπάρχει κλιματισμος εν έτει 2024,  ειδικά ενώ έχουν προηγηθεί προειδοποιήσεις των επιστημόνων για αρκετά κύματα καύσωνα.