Ρωσικό ΥΠΕΞ στο ethnos.gr: Θα επέμβουμε στο ελληνοτουρκικό μόνο αν μας ζητηθεί
«Η Ρωσία επ' ουδενί δεν έχει συμφέρον από την υποδαύλιση της εχθρότητας. Δεν χρησιμοποιούμε τέτοιες ρυπαρές τακτικές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής» διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ανεπίτρεπτες θεωρεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οποιεσδήποτε ενέργειες εγκυμονούν περαιτέρω αύξηση του «συγκρουσιακού δυναμικού» στην ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας για πρώτη φορά λόγο για δυνατότητα παρέμβασης της ρωσικής διπλωματίας σε μια κατά τα άλλα ενδοΝΑΤΟϊκή υπόθεση, μόνον εφόσον της ζητηθεί από τις ενδιαφερόμενες πλευρές.
Στην αποκλειστική απάντηση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ στο ethnos.gr και το OPEN η Μόσχα εκφράζει την ανησυχία της από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και χαρακτηρίζει «προβοκατόρικους και εμπρηστικούς» τους ισχυρισμούς ότι ωφελούν τη Ρωσία οι συγκρούσεις μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ.
Αναλυτικά η πλήρης απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ στο ethnos.gr και το OPEN έχει ως εξής:
«Στη Μόσχα επανειλημμένως έχουμε σχολιάσει την κατάσταση πραγμάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και, αναμφισβήτητα, ανησυχούμε από την παρούσα κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Η θέση μας δεν έχει αλλάξει: θεωρούμε ανεπίτρεπτες οποιεσδήποτε ενέργειες, οι οποίες εγκυμονούν περαιτέρω αύξηση του συγκρουσιακού δυναμικού. Επανειλημμένως έχουμε καλέσει την ηγεσία των κρατών της ανατολικής Μεσογείου να επιδεικνύουν πολιτική διορατικότητα, να διευθετούν τις διαφωνίες, που προκύπτουν αποκλειστικά μέσω του διαλόγου, εντός των πλαισίων δικαίου.
Θα ήμασταν έτοιμοι να συνδράμουμε στην διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά, εννοείται, μόνο στην περίπτωση, εφόσον μας το ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Αντιμετωπίζουμε τους ισχυρισμούς ότι η σύγκρουση μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ δήθεν είναι προς όφελος της Μόσχας, ως προβοκατόρικους και εμπρηστικούς.
Η Ρωσία επ' ουδενί δεν έχει συμφέρον από την υποδαύλιση της εχθρότητας. Δεν χρησιμοποιούμε τέτοιες ρυπαρές τακτικές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ως γνωστόν, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Εκεί σίγουρα υπάρχουν οι «συνταγές» για την συμφιλίωση των συμμάχων, τη διευθέτηση τέτοιου είδους εκρηκτικών καταστάσεων.
Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα ζητήματα αυτά στον πολιτικό μας διάλογο με την Κύπρο, μεταξύ άλλων επίκαιρων διεθνών και περιφερειακών θεμάτων».
Νέα όπλα και πυρηνικές απειλές - Πόσο άλλαξαν τα δεδομένα του πολέμου στην Ουκρανία σε μια εβδομάδα
«Κίνημα Δημοκρατίας» το όνομα του νέου κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη
Μανούσος Μανουσάκης: Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών - Καταρρακωμένη η σύζυγός του
Ποιος φοβάται τη woke κουλτούρα;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr